nedelja, 5. september 2010

Pasemski psi - Kako ravnati s Flandrijskimi govedarji

Pasemski psi - Flandrijski govedar
Pasemski psi- flandrijski govedarji so inteligentni psi kar od lastnikov takšnega psa zahteva predanost učenju in delu. Po naravi so zelo živahni in zahtevajo nenehno pozornost. Če nimajo konkretnih nalog, odgovornosti in dejavnosti preležijo večino dneva. Če želijo opozoriti nase, vzbuditi pozornost, samo nekajkrat zalajajo. Zelo radi imajo igro. Flandrijskim govedarjem je pisano na kožuh, da so pohvaljeni in da imajo neko nalogo, da pasejo govedo, da ubogajo gospodarja, vodijo reševalne akcije… so psi poslušnosti in akcije. So zvesti in vdani svojemu gospodarju, radi čutijo koristnost in pohvalo.

Pasemski psi- Flandrijski govedarji so psi, ki imajo zelo dober spomin. Od vsega začetka mu moramo dati vedeti, kaj od njih želimo in pričakujemo. Že pri mladičku si moramo izboriti položaj vodje, drugače postane dominanten in težko ukrotljiv.

Flandrijski govedarji so primerni za lastnike, ki jih bodo znali voditi, učiti, z njimi sodelovati, mu dati odgovorne naloge. Potrebujejo veliko fizičnega dela, gibanja na svežem zraku in niso primerni za blokovska stanovanja, hiše brez vrta.

Ni komentarjev:

Objavite komentar