petek, 4. februar 2011

Pes v avtu

Pes v avtu in potrebne priprave


Oprsnica kot varnostni pas
Pasemski psi so odlični na potovanjih. Če želite potovati s psom, pa čeprav le za nekaj dni, se mora takoj navaditi na take razmere. Najbolj pomembno je, da se pes navadi na vožnjo v kletki ali prtlažniku. Pes v avtu se bo udobno počutil tudi na zadnjih sedežih. Potrebujete le oprsnico, ki se lahko pripne kot varnostni pas. Avto lahko zavarujete pred nečistočo s posebnim pregrinjalom za zadnje sedeže.

Pes v avtu lahko zelo hitro bruha. Slabost je pogosta zlasti pri mladičkih. Če tako tudi v vašem primeru, ga počasi navadite na vožnjo. Povabite ga v avtomobil, mu dajte priboljšek in ga spustite ven. Nato ga znova povabite v avtomobil in vozilo za minuto vžgite, nato ugasnite in nagradite psa v avtu, ker mu ni postalo slabo. Na naslednji stopnji se odpeljite s parkirnega mesta in takoj nazaj in psa v avtu ponovno nagradite.

Pes v avtu
Pes v avtu ne bo bruhal, če si boste za navajanje na vožnjo vzeli čas. Vožnjo zato postopoma podaljšujte, dokler pes nanjo ni dobro navajen. Če za dolgotrajno navajanje nimate časa, saj se kmalu odpravljajte na potovanje, poskrbite, da pes pred vožnjo ne dobi veliko hrane. Zanimvo je, da nekaterim psom celo pomaga, če pred vožnjo dobijo zelo majhen obrok hrane. Veterinar vam lahko priskrbi zdravila proti slabosti, s seboj pa vzemite tudi brisačo in krpe za čiščenje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar