ponedeljek, 24. januar 2011

Nemški ovčar

Pasemski psi, hišni psi, ki obožujejo naloge


Nemški ovčar
Pasemski psi, ki so v Sloveniji zelo priljubljeni in razširjeni so zagotovi Nemški ovčarji. Nemški ovčar ima namreč celo vrsto dobrih lastnosti. Je temperamenten, zelo učljiv, radoveden, pogumen in čuječ. Zaradi svojih vsestranskih sposobnosti je nemški ovčar pasemski pes, ki se odlično izkaže kor vodnik za slepe, slednik, lavinski pes, čuvaj, obrambni ali kot policijski pes. Na testih preverjanja poslušnosti pusti vso konkurenco daleč za sabo. Pravzaprav je skoraj nepotrebno navajati, na kakšne načine nam nemški ovčar vse lahko služi.

Nemški ovčar
Ti pasemski psi se učijo dobro in hitro, svoje naloge opravljajo vedno z veliko volje in navdušenjem. Svojega gospodarja obožujejo in temu primerno potrebujejo z njim tudi veliko stika. Kdor torej nima veliko prostega časa, naj se raje ne odloči za nemškega ovčarja. Nemški ovčar je pasemski pes, ki potrebuje pravilno vzgojo, veliko dela in prostora. Na ta način bo pes postal dragocen in prijeten človekov spremljevalec.

Nemški ovčar
Nemški ovčar je pasemski pes, ki je zelo inteligenten in odvzeten učenec, prijazen in družaben, poslušen, temperamenten, prilagodljiv, čuječ in zaščitniški, samozavesten in brezpogojno zvest in vdan svojemu gospodarju in njegovi družini. Ob pravilni socializaciji bo dobro shajal tudi z drugimi psi, domačimi živalmi in otroki. Nezaželene obiskovalce bo zadržal. Ti psi so že po naravi navezani na svoj teritorij in ne nagibajo k temu, da bi nam ubežali.


Nemški ovčar
Ljudje, ki se odločijo za nemškega ovčarja, se zavedajo, da so ti psi izredno delovni in želijo ustrežti svojemu gospodarju. Biti le človekov družabnik v hiši, nemškemu ovčarju ne zadošča. Na srečo obstajajo številna društva lastnikov nemških ovčarjev, kjer se ima pes možnost preizkustiti v poslušnosti, obrambi, zasledovanju, kar mu mentalno in telesno izredno koristi.

Nemški ovčar je glede nege dokaj nezahteven. Zadostuje, da ob menjavi dlake s primernim glavnikom odstranimo odmrlo in izpadlo dlako. Pri nemšemu ovčarju so možni trije tipi dlake: trda inr  avna kratka dlaka, trda in ravna dolga dlaka ter dolga valovita dlaka. Vsi trije tipi imajo pogosto podlanko. Dolga in valovita dlaka je manj zaželena, zato psov s to vrsto dlake skoraj ne srečujemo več. Barva dlake: črna, kovinsko ali pepelnato siva, enobarvna ali s pravilnimi rjavimi, rumenimi ali svetlo sivimi lisami. Vrhnji sloj dlake je običajno črne barve.

Nemški ovčar
Nemški ovčar je pasemski pes, ki v višino zraste od 55 do 65 cm in tehta od 28 do 35 kg. Za to pasmo je značilnih nekaj obolenj. Pogosto namreč zbolijo za displazijo kolkov, drugimi sklepnimi obolenji, očesnimi boleznmi in alergijami. Ti pasemski psi so odlični življenjski sopotniki, ki vas bodo spremljali od 12 do 14 let. Za zdravega mladiča pa boste morali odšteti od 500 do 600 evrov.





Ni komentarjev:

Objavite komentar